Waarom kiezen voor nieuwbouw?

Kiezen voor nieuwbouw is kiezen voor een verstandige en waardevolle investering. De initiƫle prijs lijkt misschien hoger dan een renovatiepand. Toch biedt nieuwbouw een hele resem niet te onderschatten voordelen zowel op korte als op lange termijn. Maak alvast gebruik van deze 4 pijlers om een weloverwogen keuze te maken voor een moderne, hedendaagse woning!

Kies voor een woning geheel op uw maat

Een nieuwbouwwoning kan u volledig bouwen, inrichten en/of afwerken volgens uw eigen wensen en smaak. U hoeft in uw droomhuis geen rekening te houden met structurele keuzes die gemaakt werden door eerdere bewoners. U bent ook geenszins beperkt door de mogelijkheden die een bestaand huis biedt. De indeling van de ruimtes binnen en buiten, de keuze van vloeren en deuren, de inrichting van keuken en badkamer... U bepaalt alles zelf volgens uw smaak!

Kies voor energiezuining en bespaar levenslang

Tegen 2050 zou elke woning een E-peil van maximum 50 of een A-label moeten hebben. Momenteel voldoen slechts 2% van de bestaande woningen aan deze norm. In ons blogartikel over verplicht energetisch renoveren vindt u meer details over de impact van de renovatieplicht. Een nieuwbouwwoning (en zeker een BENwoning) is uitgerust met de laatste spitstechnologie qua duurzame energie. Vergeet niet dat de energieprestaties van uw pand niet alleen een impact hebben op de energiefactuur maar ook op de langetermijnwaarde en het eventueel huurrendement. 

Kies voor onderhoudsvriendelijk

In een nieuwbouwwoning is alles fris en nieuw. Als u gekozen hebt voor kwaliteitsvolle producten, dan zal uw onderhoudskost de eerste 10 jaar beperkt zijn. De kans op zware technische defecten en dus onverwachte kosten is klein. Als u denkt aan het verhuren van uw nieuwbouwpand, is dat naar huurrendement toe een heel belangrijke factor.

Kies voor bescherming en garantie

Als u uw woning rechtstreeks via een architect of aannemer laat bouwen, bent u gedurende 10 jaar gedeeltelijk beschermd voor ernstige gebreken op vlak van stabiliteit van de woning. Denk aan ernstige scheuren in de muren of verzakking bijvoorbeeld. Verder zorgt de Wet Breyne of de woningbouwwet ervoor dat er een duidelijk, volledig en schriftelijk contract wordt afgesloten tussen de betrokken partijen. Elk contract moet verplicht een aantal bepalingen bevatten rond bijvoorbeeld uitvoeringstermijnen, opleveringsvoorwaarden en totale prijs. Dit geeft een extra bescherming zowel voor de koper als voor de bouwheer.

Of u nu kiest voor een nieuwbouwwoning of voor een renovatiepand, zorg zeker dat u alle kosten los van de aankoopprijs op voorhand goed in kaart hebt. Enkel zo kan u een weloverwogen keuze maken.

Als u een beter beeld wilt krijgen op uw budget, kunnen wij u alvast helpen met een vrijblijvende waardebepaling van uw huidige woonst. Klik hier om de eerste stap te zetten of bel ons op 078 48 47 00. Onze expert-schatter komt gratis bij u langs. 

Ons volledig aanbod van te koop-panden vindt u hier. Onze nieuwbouwprojecten vindt u hier.

 Volg ons op Facebook, Instagram of LinkedIn voor de laatste updates.

Waarom kiezen voor nieuwbouw?