Digitale tour van jouw woning? 6 tips voor meer ‘screen appeal’

Digitale tours van koop- en huurwoningen komen door de huidige omstandigheden en regels in een sterke stroomversnelling. Kandidaat-kopers kunnen hun droomwoning online kamer per kamer in 360° ontdekken en herbekijken op het moment en ritme dat zij verkiezen, helemaal vanuit hun zetel. Jouw huis aankleden voor de opnames van zo’n video-tour is een echte kunst. Je beste startpunt is je helemaal verplaatsen in de koper en je woning door zijn ogen bekijken, alsof je het voor de eerste keer ontdekt.

Deze 6 tips helpen je om van jouw woning te doen stralen

1. Grondig opruimen

Waarom al die moeite? Je wil kandidaat-kopers het gevoel geven dat ze rondkijken in hun eigen huis.

Eenvoud is de sleutel. Hoe minder rommel en spulletjes, hoe ruimer en rustiger een vertrek lijkt. Hoe minder persoonlijke items, hoe makkelijker de koper zich in het huis kan zien wonen. Wandel van kamer naar kamer en kijk met een heel kritisch oog als door een camera. Doe dit ook echt en berg alles wat een neutrale woonomgeving verstoord zonder enige twijfel op. Doe uit veiligheid ook hetzelfde met al je waardevolle spullen

2. Herbekijk de lay-out

Kandidaat-kopers willen in gedachte hun eigen meubels kunnen plaatsen.

Creëer ruimere en rustigere vertrekken door onnodig meubilair weg te halen. Maak een duidelijk vrij pad tussen de meubels. Plaats ze zodanig dat de ruimte op scherm zo groot mogelijk lijkt. Denk hierbij ook verticaal en hou de grond zo vrij mogelijk. Probeer elke ruimte terug te brengen naar waar ze voor bedoeld is en kleed ze zo aan.

3. Maak schoon tot in de kleinste hoeken

Omdat een proper huis doorgaans een goed onderhouden huis is, creeërt dat extra vertrouwen bij kopers.

Tijd om handschoenen aan te trekken en aan het schrobben te gaan. Is dit niet jouw favoriete bezigheid? Schakel dan een professioneel poetsbedrijf in. Kandidaat-kopers besteden traditioneel veel aandacht aan de keuken en badkamer. Geef deze ruimtes extra aandacht. Maak aanrechten (toestel)vrij en berg onnodige spullen op schappen weg.

4. Herstel kleine zichtbare gebreken

Je wil voorkomen dat kopers het gevoel krijgen dat ze dadelijk moeten renoveren.

Verken je woning alsof je er nog nooit bent geweest en speur als een detective naar kleine zichtbare gebreken of slijtage. Een scheurtje in de muur, een slecht sluitende kast, een kapot gordijn… het zijn kleine dingen die een groot verschil kunnen maken voor kopers. De indruk van een slechter onderhouden huis groeit sneller dan je kan vermoeden. Vergeet ook niet jouw persoonlijke toetsen op muren waar mogelijk met een likje witte/neutrale kleur verf te bedekken. Eenheid van kleur toont groter, properder en strakker.

5. Creëer sfeer en rust

Omdat elke kandidaat-koper op zoek is naar een ‘thuis’-gevoel, een uitnodigende en gezellige warmte.

Een keuken die zin geeft om te koken, een badkamer die wellness uitstraalt… Met kleine accenten zoals een kleurrijke fruitschaal, een brandende kaars kan je een huiselijke sfeer creëren. Zorg ook voor een groene boost tot in de kleinste ruimte. Verse bloemen en planten brengen leven in een ruimte en een beeld. Less is more. Gebruik kussens om wat extra diepte en persoonlijkheid te brengen. Vergeet deze tips vooral niet door te trekken naar buiten! Creëer met tuinmeubels, parasol en bbq een zomerse sfeer, ook in de winter.

6. Zorg voor de beste binnenverlichting

Kandidaat-kopers zien elke ruimte van het huis graag duidelijk en zo goed mogelijk verlicht.
Binnenverlichting toont helemaal anders op scherm dan in het echt. Natuurlijk licht oogt altijd beter op scherm dan artificieel licht dus: open gordijnen, stores en deuren waar mogelijk. Kijk na of alle lampen branden en vervang waar mogelijk door licht dat qua temperatuur (koel/warm) en type (led/halogeen/…) consistent zijn met de ruimte. Probeer te spelen met zo warm mogelijk licht.
Jouw woning zal helemaal staan stralen tijdens de opnames. Kandidaat-kopers kunnen zich helemaal inleven in hun toekomstige woning en hun plannen concreter maken. Mooi meegenomen voordeel bij digitale tours is dat kopers, als ze fysiek op bezoek komen, goed voorbereid zijn.
We hopen dat je door onze tips jouw woning extra screen appeal hebt kunnen gegeven. We wensen je alvast een succesvolle opname van je digitale tour en een vlotte verkoop of verhuur.
Wil je meer te weten over het verkopen of verhuren van jouw pand via A Property & Pelsmaekers, contacteer ons via 078/48 47 00.

Volg ons op Facebook, Instagram of LinkedIn voor de laatste updates.

Digitale tour van jouw woning? 6 tips voor meer ‘screen appeal’