Wilt u een onroerend goed bindend laten schatten in kader van een nalatenschap? Onze bijzonder ervaren schatter-expert en zaakvoerder Wim helpt u graag verder.

Waarom voor ons kiezen?

  • Erkende schatter-expert met jarenlange ervaring en brede expertise
  • Bindende schattingen voor successieaangifte
  • Regelmatige bijscholing en training
  • Kwaliteitslabel van de Vlaamse Belastingsdienst
  • Eerlijk, oprechte en professionele aanpak
  • Transparante offerte
Meer over ons
Waarom voor ons kiezen

Wat is een bindende waardebepaling van onroerend goed in een nalatenschap (Vlabelschatting)?

Onze schatter-expert bepaalt de waarde van een onroerend goed in het kader van een nalatenschap. Het opgemaakte schattingsverslag voor de Vlaamse Belastingdienst moet aan een aantal formele eisen alsook kwaliteitseisen voldoen. De realistische waarde die de schatter-expert vastlegt, wordt door de Vlaamse Belastingdienst aanvaard als bindend. Indien het onroerend goed toch voor een hogere prijs wordt verkocht, moet er geen boete of bijkomende erfbelasting betaald worden.

De opmaak van dit uitgebreid schattingsverslag is een betalende dienst.

Contacteer onze zaakvoerder Wim Stroobants volledig vrijblijvend voor een offerte.

Hoe gaat onze schatter te werk?

Aanvraag van offerte voor Vlabelschatting

Aangezien schattingsverslagen in het kader van successieaangiftes betalend zijn, maakt ons team eerst een offerte voor u op. Eens u akkoord bent, gaat onze expert-schatter aan de slag.

Afspraak voor een huisbezoek

Omdat elk onroerend goed uniek is, komt onze schatter-expert en zaakvoerder Wim Stroobants steeds persoonlijk ter plaatse voor een uitgebreid bezoek aan uw pand. 

Uitgebreid huisbezoek door onze schatter-expert

Onze schatter brengt een grondig bezoek aan uw pand waar hij alle relevante aspecten in kaart brengt. Hij bekijkt grondig alle ruimtes zowel binnen als buiten. Hij doet de nodige metingen en onderzoekt alle factoren die de vraagprijs positief of negatief kunnen beïnvloeden. Alles wordt bijzonder gedetailleerd genoteerd zodat het eindverslag aan de nodige kwaliteitseisen voldoet.

Verzameling van documenten en attesten

Zoals bij de voorbereiding van een verkoop, worden alle beschikbare attesten en documenten verzameld. Het gaat dan onder meer over het bodemattest, het stedenbouwkundig uittreksel, een keuringsverslag van de elektrische installatie en het energieprestatiecertificaat (EPC).

Referentiepunten in kaart

De schatter-expert brengt recente transacties van gelijkaardige woningen in de omgeving in kaart. Door vergelijking bewijst hij verder de correctheid van zijn waardebepaling.

Uitgebreid schattingsverslag

Het eindresultaat is dus een bijzonder gestoffeerd verslag met een waardebepaling waar niet meer op teruggekomen kan worden. Het document voldoet aan alle formele en kwaliteitseisen van de Vlaamse Belastingdienst. U kan dus zorgeloos dit deel van uw aangifte indienen. 

Hoe gaat onze schatter te werk

Op zoek naar een erkend schatter-expert om u te helpen met uw successie?

Contacteer onze zaakvoerder Wim voor een vrijblijvend gesprek!

Contacteer Wim Achtergrond